Konec podpory desktopu Windows 7 je na spadnutí! A než nechat citlivá data napospas hackerům a virům přechází společnosti raději na aktuální verzi. Bezpečí především – je logickou a správnou volbou. Jde to ale i jinak. S menšími náklady a efektivněji.

Variant je hned několik:

 

HW s OEM verzí

Možností, která se přímo nabízí, je postupný nákup HW již s OEM verzí. Po snížení počtu stačilo dokoupit pár kusů OEM (ref.) a problém s končící podporou byl vyřešen. Samozřejmě, toto je řešení pouze pro menší společnosti.

 

Objemové licence

V případě organizace se 130 stanicemi je však situace jiná. V takovém případě je nutné zvolit objemovou licenci. Celý koncept Volume licensing spoléhá na velký počet zařízení, která jsou využívána předchozí verzí. Tudíž není problém použít Upgrade. Tím se dostaneme na nový OS a neztratíme data jako v případě „čisté“ instalace. Typickým příkladem jsou státní organizace a správa (např. městský úřad nebo nemocnice apod.).

 

Upgradovaná podkladová licence

Menší subjekty, které využívají objemových licencí, si můžou dovolit být více flexibilní. Například při nákupu 60 licencí ve formě upgrade se sice dostanou do programu objemových licencí, ale často nakupují hardware bez operačního systému.

Tady doporučuji využít podkladovou licenci, ze které pomyslně provedeme Upgrade. V praxi to vypadá následovně: Nakoupíme 60 kusů MVL Windows 10, přičemž již 60 licencí Windows 7 Pro běží – a právě na nich provedeme upgrade. Dále nakoupíme 60 kusů jednotkové licence Windows ve verzi PRO. Nezáleží na stáří, klidně můžeme využít Windows Vista. V případě odpisu starého HW a nákupu nového zařízení bez OS pak jen přiřadíme jednu Vistu a získáme podkladovou licenci. Provedeme upgrade a máme licenčně správně pokrytý PC.

Zdá se to jako nákladný postup, ale i v tomto případě, se dostaneme pod cenu FPP (krabičky) v běžných obchodech. Navíc je vše pod jedním licenčním klíčem.

Více se o výhodách MVL licence dozvíte zde: https://licencepro.cz/blog/srovnani-licenci-microsoft/.

O nás

Žijeme v době nekonečných možností, proč vybírat tu nejsložitější? Investovat do něčeho, co neodpovídá našim potřebám, se nám příčilo odjakživa. Kvalitní a dostupný software se proto snažíme zpřístupnit všem. Dává nám to smysl už 10 let. Naše licence pomohly více než 1 200 firmám z celé Evropy ušetřit milióny eur. Máme za sebou přes 380 000 transakcí a spolu s našimi spokojenými zákazníky jsme prošli 28 velkými audity společnosti Microsoft. Jsme profíci s bohatým know-how, solidním zázemím jedné ze 100 nejlepších firem ČR a partnery v Rakousku, Německu i Švýcarsku.

Kontaktujte nás

Petr Dvořák
Obchod

+420 730 948 088
petr.dvorak@emea.cz